Op bezoek in Friese fokkerijen


Het gezelschap in stal Heeckeren
(E.J. Regelink, Lippenhuizen)

Met een groep van 11 trokken we voor een weekendje naar Friesland, Noord-Nederland.  Naar aloude traditie bezoeken we in het voorjaar een aantal fokkerijen van collega’s. Vooreerst om de vriendschapsbanden te verstevigen, maar ook om eventueel een mooi geitje of bokje aan te schaffen. Ook hier is het gras vaak groener aan de overkant (van de landgrens)!

We bezochten 11 fokkerijen. Het onthaal was in elke fokkerij schitterend.  Pieter Sibma (Stal Optimist in Ureterp) wist mij te vertellen dat het van begin jaren ’80 geleden was dat ik zijn stal bezocht! In elke stal wisten we kwaliteit te ontdekken, en eveneens degelijke lammetjes! Gerard Duyck (Stal Rondebos in Dilbeek) werd op slag verliefd op een zwartbonte geit met twee lammetjes van de Woudstal van L. Huizenga. De koop is gesloten. Dirk Dumeez (De Keppeblomme, Erembodegem) en Freddy Raeymaekers (Het Heieinde, Veerle-Laakdal) herinnerden zich dat ze best nog een bokje konden gebruiken, en vonden in stal Optimist hun gerief.

’s Avonds hadden we een gezellige maaltijd in hotel Van der Valk in Drachten, waar we ook overnachtten.  Het was weer een mooie hobbybelevenis!

Hier lees je het volledige verslag van de reis en vind je een fotoreportage.