Dwerggeiten ’t Hemelveld

Welkom op onze site.

12 maart 2024

We kijken uit naar lenteweer… want in onze stal is het wel al volop lente: alle 10 de geiten lammerden. Dus bruist het van het jonge leven. Niet minder dan 27 lammetjes werden geboren. Reeds 7 dieren vertrokken naar een flessenmoeder. Want niet alle geiten kunnen een drieling grootbrengen. De goede oude JULY kan dat wel: ze heeft dit jaar drie geitlammetjes. Momenteel dus 30 dieren op stal: heel wat poetswerk dus, en ook aandacht geven aan de lammetjes, zodat ze handtam worden.

Op de pagina ‘fokkerij‘ lees je meer over de geboren lammetjes. Dit alles dus om in mei – juni een mooi aanbod lammetjes te hebben! Want er veel interesse voor “mooie” geitjes, die blaken van gezondheid. Onze leuze is al 46 jaar:

Een dwerggeitje, een sieraad in de tuin!

Binnen de hobby bouwden we vriendschappen op in binnen- en buitenland.  Onze fokkerij is lid van de Belgische Dwerggeitenorganisatie (BDO) en de Nederlandse federatie (NFD)! Al onze dieren zijn stamboek geregistreerd, en hebben dus een duidelijke voorgeschiedenis.

Heb je interesse in mooie dwerggeiten, de stamboekwerking of het clubleven hierrond: neem dan zeker contact op, en neem ook een kijkje op de BDO clubwebsite

Dank voor je virtuele bezoek ! !

Johan en Huguette Seynaeve

Er zijn reeds heel wat lammetjes van 2024 zijn geboren! Zie dagboek.
De volgende lammetjes  komen er aan… nog

VIDEO OVER ONZE FOKKERIJ

Klik HIER om de video te bekijken.
Met dank aan Plattelandstv voor de productie van deze video.

DIEREN TE KOOP

IN de lente zullen een aantal dieren verkocht worden. De lammetjes blijven drie maanden bij de moeder. Bij een bezoek aan onze fokkerij kan evenwel een reservatie voor levering in mei/juni  genoteerd worden.

Meer info over de geboorten van 2024: Zie pagina fokkerij en dagboek

Klik HIER om naar de “te koop” pagina te gaan.

UW GEITJES LATEN DEKKEN?

In het dekseizoen (aug – nov) hebben we steeds een degelijke dekbok op stal staan. Indien u dit najaar uw geitjes wil laten dekken, neem dat gerust contact op.  Dan spreken we af.