Dwerggeiten ’t Hemelveld

Welkom op onze site.

12 september 2023

Nazomer op het Hemelveld: dat wil zeggen: dekseizoen!

Alle voorgaande jaren schakelden we een tweetal bokken in om onze geitjes te laten dekken. Dit jaar is het anders: niet minder dan 6 bokken zullen hier enkele geiten dekken. Omdat de kudde nog amper bruine dieren telde, werden ook enkele bruine geitjes aangekocht. Het is dus een jaar van grote inbreng van buitenaf. We hopen hiermee de kwaliteit van onze dieren te behouden, en zelfs te verbeteren.

Op 1 geitje na – dat nu nog te jong is om gedekt te worden – zijn ze allen gedekt. Op de pagina ‘fokkerij‘ lees je meer daarover. Dit alles dus om in de lente van 2024 een mooi aanbod lammetjes te hebben!

Een dwerggeitje, een sieraad in de tuin!

Binnen de hobby bouwden we vriendschappen op in binnen- en buitenland.  Onze fokkerij is lid van de Belgische organisatie (BDO) en de Nederlandse federatie (NFD)! Al onze dieren zijn stamboek geregistreerd, en hebben dus een duidelijke voorgeschiedenis.

Heb je interesse in mooie dwerggeiten, de stamboekwerking of het clubleven hierrond: neem dan zeker contact op, en neem ook een kijkje op de BDO clubwebsite

Dank voor je virtuele bezoek ! !

Johan en Huguette Seynaeve

VIDEO OVER ONZE FOKKERIJ

Klik HIER om de video te bekijken.
Met dank aan Plattelandstv voor de productie van deze video.

DIEREN TE KOOP

IN de lente zullen een aantal dieren verkocht worden. De lammetjes blijven drie maanden bij de moeder. Bij een bezoek aan onze fokkerij kan evenwel een reservatie voor levering in mei/juni  genoteerd worden.

Meer info over de geboorten van 2023: Zie pagina fokkerij en dagboek

Klik HIER om naar de “te koop” pagina te gaan.

UW GEITJES LATEN DEKKEN?

In het dekseizoen (aug – nov) hebben we steeds een degelijke dekbok op stal staan. Indien u dit najaar uw geitjes wil laten dekken, neem dat gerust contact op.  Dan spreken we af.