Dwerggeiten ’t Hemelveld

Welkom op onze site.

18 december 2022

Ondertussen werd het winter… ook op het Hemelveld. De stalthermometer wijst toch noch 10 graden aan: goed voor onze drachtige dieren. Allen hebben ze ronde buiken. Nog een drietal weken, en de eerste lammetjes komen er aan!  (zie pagina fokkerij). Drie bokken werden ingezet (zie de bokkenpagina).

We hopen in januari/februari 2023 op heel wat mooie lammetjes. Dit houdt niet alleen onze stalpopulatie jong, maar we kunnen zodoende ook een aantal mooie dieren leveren aan collega-fokkers of aan liefhebbers van mooie dieren voor de tuin… onze leuze is reeds 44 jaar:

Een dwerggeitje, een sieraaad in de tuin!

Momenteel verblijven de dieren in hun stal: er is buiten niets te verdienen!

Binnen de hobby bouwden we vriendschappen op in binnen- en buitenland.  Onze fokkerij is lid van de Belgische organisatie (BDO) en de Nederlandse federatie (NFD)! Al onze dieren zijn stamboek geregistreerd, en hebben dus een duidelijke voorgeschiedenis.

Heb je interesse in mooie dwerggeiten, de stamboekwerking of het clubleven hierrond: neem dan zeker contact op, en neem ook een kijkje op de BDO clubwebsite

Dank voor je virtuele bezoek ! !

Johan en Huguette Seynaeve

Momenteel hebben we geen dieren meer te koop. Het is nu reeds uitkijken naar de geboorten in het voorjaar 2023. Bij een bezoek aan onze fokkerij kan evenwel een reservatie voor volgend jaar genoteerd worden.

Meer info over de dekkingen 2022 en de geboorten van 2023: Zie pagina fokkerij en dagboek

Video over onze fokkerij

Klik HIER om de video te bekijken.
Met dank aan Plattelandstv voor de productie van deze video.

DIEREN TE KOOP

We hebben momenteel geen dieren meer te koop…  maar je bent altijd welkom om de fokkerij te bezoeken!

Klik HIER om naar de “te koop” pagina te gaan.

UW GEITJES LATEN DEKKEN?

We hebben steeds een degelijke dekbok op stal staan. Indien u dit najaar uw geitjes wil laten dekken, neem dat gerust contact op.  Dan spreken we af.