Dwerggeiten ’t Hemelveld

Welkom op onze site.

30 maart 2023

Zoals het een fokkerij past, hebben we momenteel het hok vol lammetjes. (zie pagina fokkerij). Alle (9) geiten lammerden reeds. Dit jaar was het jaar van de drielingen en de vierlingen! Er werden dus reeds meerdere lammetjes afgestaan aan ‘flessenmoeders’. Momenteel bevolken 8 geitlammetjes en 8 boklammetjes onze stal.

Drie bokken werden ingezet (zie de bokkenpagina).

Dit houdt niet alleen onze stalpopulatie jong, maar we kunnen zodoende ook een aantal mooie dieren leveren aan collega-fokkers of aan liefhebbers van mooie dieren voor de tuin… onze leuze is reeds 45 jaar:

Een dwerggeitje, een sieraad in de tuin!

Momenteel verblijven de dieren in hun stal: alleen op schitterende zonnige dagen komen ze in groepjes genieten van de buitenlucht.

Binnen de hobby bouwden we vriendschappen op in binnen- en buitenland.  Onze fokkerij is lid van de Belgische organisatie (BDO) en de Nederlandse federatie (NFD)! Al onze dieren zijn stamboek geregistreerd, en hebben dus een duidelijke voorgeschiedenis.

Heb je interesse in mooie dwerggeiten, de stamboekwerking of het clubleven hierrond: neem dan zeker contact op, en neem ook een kijkje op de BDO clubwebsite

Dank voor je virtuele bezoek ! !

Johan en Huguette Seynaeve

VIDEO OVER ONZE FOKKERIJ

Klik HIER om de video te bekijken.
Met dank aan Plattelandstv voor de productie van deze video.

DIEREN TE KOOP

IN de lente zullen een aantal dieren verkocht worden. De lammetjes blijven drie maanden bij de moeder. Bij een bezoek aan onze fokkerij kan evenwel een reservatie voor levering in mei/juni  genoteerd worden.

Meer info over de geboorten van 2023: Zie pagina fokkerij en dagboek

Klik HIER om naar de “te koop” pagina te gaan.

UW GEITJES LATEN DEKKEN?

In het dekseizoen (aug – nov) hebben we steeds een degelijke dekbok op stal staan. Indien u dit najaar uw geitjes wil laten dekken, neem dat gerust contact op.  Dan spreken we af.