Antwerpse fokkers op bezoek

Risico’s van stallenbezoek…

Vorige zaterdag waren Chris & Chris Mertens, Freddy Raeymaekers en Dirk Dumeez te gast op ’t Hemelveld.  Na de inwendige mens versterkt te hebben met een ontbijt, had het gezelschap kriebels om gauw de dieren te bezoeken.  Ook deze fokkers wisten enkele mooie bok- en geitlammetjes uit te selecteren.  Om het evalueren wat makkelijker te maken, had ik elk van hen een overzicht van de stalbezetting bezorgd.  Het bokje uit Françoise (Quichotte) en het geitje uit Primadonna (Qassandra) waren vandaag het meest opvallend koppel!

Daarna trokken we naar De Keppeblomme, de fokkerij van Dirk Dumeez.  Ook daar vielen enkele lammetjes op : een bokje uit Baukje(?) van de Klimop en een bruin geitje uit Philia van het Hemelveld. Ook de bokken Iwan, Iniësta en Esmay’s Grandeur werden nog even gekeurd. Ondertussen had Maria zowaar een lekker middagmaal klaar! Dank.

Ook de stal van Luc Dumortier (Turkeyenhof) verwachtte ons gezelschap.  Luc heeft tegenwoordig minder dieren, doch de lammetjes vullen toch weer de stal.  Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.  Na een kop koffie en gebak sloten we deze geitenuitstap af.  Dank aan allen voor de collegialiteit en het samen hobby beleven!